GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.04.2021, svátek má Rudolf
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré

 

K podzimu, zvláště u nás na Valašsku, zvěřina odnepaměti patří. Můj praděda měl lesy, zvěřina se u nás doma připravovala po několik generací. Mám ji moc rád, představuje pro mě pravou chuť přírody. Pochutnám si na kančí kýtě s šípkovou omáčkou, zvěřinovém guláši, rád dělám selecí hřbet z divočáka, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích, který připravil následující recept:

 

Potřebujeme (na 4 porce):

600 g selecího hřbetu z kance

sůl a pepř

100 ml portského vína

masový vývar na rozředění

150 g másla

400 g brambor typu C

100 ml smetany 12%

pesto z černých lanýžů

200 g krémových žampionů

tymián, jedlé květy na ozdobu

 

Postup:

1. Očištěný selecí hřbet nasolte a opepřete. Opečte ho ze všech stran na kousku másla, vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C a nechte odpočinout. Na pánvi s výpekem zredukujte portské víno, přilijte trochu vývaru a zahustěte asi 25 g másla.

2. Brambory uvařte, slijte a rozmíchejte se smetanou a 100 g másla. Propasírujte přes sítko, smíchejte s pestem a naplňte cukrářský pytlík. Žampiony osolte a opepřete.

 

3. Žampiony opečte s tymiánem na másle dozlatova. Na talíře s nakrájeným masem nastříkejte pyré a přiložte žampiony. Ozdobte jedlými květy.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Hotel Lanterna
16.02.2018 - 10:31:56



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 2 je
 

aralen for sale 21.02.2021 21:18:06
chloroguine <a href=https://chloroquineorigin.com/#>hydroxychloroquine coronavirus</a> chlooquine
Acrulfurell 24.06.2020 16:23:59
<a href="https://cialisle.com/">cialis coupons</a>
Acrulfurell 23.06.2020 23:10:30
<a href="https://cialisle.com/">cheap cialis</a>
Acrulfurell 19.06.2020 19:03:16
<a href="https://cialisle.com/">cheap cialis online</a>
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

19.12.2008 - Na SAUVIGNON FORUM 2008 kralovala vína z Nového Zélandu

Ve čtyřleté olympijské periodě se na jihu Moravy koná mezinárodní ...

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

01.06.2015 - Kavárny mohou vyzkoušet úsporné ubrousky Tork

Značka Tork společnosti SCA, největší světový výrobce řešení problémů pro ...

21.10.2008 - IQ tipy pro gurmetský zážitek

Nejchutnější a taky nejdražší jsou jikry vyzy velké, takzvané beluga. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2021 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.