GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.08.2019, svátek má Bartoloměj
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Bonbony z mozzarelly

 

 

Bonbony z mozzarellyDoba přípravy 1 hodina | chuťovka


Mozzarellu lze pro její lahodnou a jemnou chuť velice dobře kombinovat s masem či zeleninou, kořením i ořechy.


Ingredience


• 300 g špenátových listů
• 1 balíček Mozzarelly Galbani
• 20 kuliček Galbani Mozzarelly Mini
• 1 lžíce panenského olivového oleje
• 2 lžíce kysané smetany
• 1 špetka limetkové kůry


Podle chuti


• 1 stroužek česneku
• ořechy, mandle
• 1-2 špetky bílého pepře
• 1-2 špetky soli

 

Postup přípravy


Kuličku mozzarelly opatrně navrtáme špičatým nožem. Do otvoru vložíme praženou mandli nebo pražený oříšek kešu. Kuličku potřeme kysanou smetanou, aby byla lepivá, a obalíme ji celou v hrubě mleté směsi ořechů dle chuti.


Pak spaříme oprané špenátové listy. Pokrájíme je a rukama zapracujeme do jemně nastrouhané mozzarelly. Směs ochutíme česnekem, trochou strouhané kůry z limetky, osolíme a opepříme. Ze špenátové hmoty tvoříme kuličky, které obalíme zbylými lístky špenátu.


Bonbony z mozzarelly vkládáme do košíčků, ozdobíme ořechy, mini rajčátky nebo rozmarýnem.

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

28.06.2012 - 09:22:47



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 9 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.