Doba přípravy 1 hodina | chuťovka
Mozzarellu lze pro její lahodnou a jemnou chuť velice dobře kombinovat s masem či zeleninou, kořením i ořechy.
Ingredience
• 300 g špenátových listů • 1 balíček Mozzarelly Galbani • 20 kuliček Galbani Mozzarelly Mini • 1 lžíce panenského olivového oleje• 2 lžíce kysané smetany• 1 špetka limetkové kůry
Podle chuti
• 1 stroužek česneku• ořechy, mandle• 1-2 špetky bílého pepře• 1-2 špetky soli
Postup přípravy
Kuličku mozzarelly opatrně navrtáme špičatým nožem. Do otvoru vložíme praženou mandli nebo pražený oříšek kešu. Kuličku potřeme kysanou smetanou, aby byla lepivá, a obalíme ji celou v hrubě mleté směsi ořechů dle chuti.
Pak spaříme oprané špenátové listy. Pokrájíme je a rukama zapracujeme do jemně nastrouhané mozzarelly. Směs ochutíme česnekem, trochou strouhané kůry z limetky, osolíme a opepříme. Ze špenátové hmoty tvoříme kuličky, které obalíme zbylými lístky špenátu.
Bonbony z mozzarelly vkládáme do košíčků, ozdobíme ořechy, mini rajčátky nebo rozmarýnem.
28.06.2012 - 09:22:47
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)