GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.02.2024, svátek má Lumír
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Dim sum s tygřími krevetami

 


(rozpis na čtyři porce)


250g pšeničného škrobu
50g bramborového škrobu
1/2 litru vařící vody
15 tygřích krevet
10 oddenků pažitky
1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru
špetička chilli
2 dcl sójové omáčky


Z obou druhů škrobu a vroucí vody vypracujeme těsto. Z něj potom tvoříme malé kuličky, které zploštíme do tenké placky o průměru asi čtyři centimetry. Doprostřed položíme hromádku směsi tvořenou nasekanými syrovými krevetami, pažitkou, zázvorem a chilli. Přeložíme placičky napůl a několikanásobným přeložením spoje vytvoříme "hřebínek". V napařovacím košíku nad vroucí vodou připravujeme 4 - 5 minut. Podáváme horké, k pokrmu servírujeme misku sójové omáčky.

 

Doporučené víno
Sauvignon pozdní sběr 2009 Flower line,
vinařství Mikrosvín, Mikulov, 195 Kč


Co je dim sum


Dim sum je způsob stolování pocházející z Číny, kdy se podávají lehká jídla, nejčastěji v podobě knedlíčků v kombinaci s různými náplněmi, z masa, mořských plodů, hub nebo zeleniny. Plněny mohou být i sladkou směsí. Knedlíčky se obvykle připravují v páře a servírují se v malých napařovacích košíčcích z bambusu. Knedlíčky, buchtičky, uzlíčky a další rozličné tvary z těsta mohou být také fritovány ve woku nebo i upečeny. Výhoda pokrmů dim sum podávaných v restauraci je především v tom, že porce jsou vždy malé; většinou se nabízejí tři nebo čtyři kousky na talíři, a zákazník tak může ochutnat více druhů knedlíčků s různými náplněmi. Na knedlíčky z výše uvedeného receptu je potřeba pouze tři ingredience, a sice bramborový a fazolový škrob a vařící vodu. Fazolový škrob je možné nahradit škrobem pšeničným nebo se můžete vydat do některého z asijských obchodů, kde seženete i potřebný napařovací košíček.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jiří Štift, kuchař restaurace Essensia
27.07.2011 - 22:02:03



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 5 je
 

DeeDQ 10.01.2021 12:20:02
Meds information for patients. Long-Term Effects. <a href="https://prednisone4u.top">where can i get prednisone online</a> in US. Some about medicines. Get information now. <a href=https://fmsc.lk.ipb.ac.id/2018/03/06/perlindungan-keanekaragaman-hayati-dalam-upaya-strategi-konservasi-secara-global/#comment-158551>Actual what you want to know about medicine.</a> <a href=http://blog.qooza.hk/joviejovie?eid=3546550>Best information about pills.</a> <a href=https://lensesonline.kz/product/123/?rating=1>Best what you want to know about pills.</a> 230_851
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.02.2010 - 20 otázek pro: Lubomír Bárta - ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava

Po vystudování hotelové školy absolvoval Lubomír Bárta roční zahraniční praxi ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

02.04.2009 - Budějovický Budvar zahájil výstavbu moderního skladu za 87 miliónů Kč

Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.