GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.12.2017, svátek má Miloslav
GastroTrend
 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Dim sum s tygřími krevetami

 


(rozpis na čtyři porce)


250g pšeničného škrobu
50g bramborového škrobu
1/2 litru vařící vody
15 tygřích krevet
10 oddenků pažitky
1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru
špetička chilli
2 dcl sójové omáčky


Z obou druhů škrobu a vroucí vody vypracujeme těsto. Z něj potom tvoříme malé kuličky, které zploštíme do tenké placky o průměru asi čtyři centimetry. Doprostřed položíme hromádku směsi tvořenou nasekanými syrovými krevetami, pažitkou, zázvorem a chilli. Přeložíme placičky napůl a několikanásobným přeložením spoje vytvoříme "hřebínek". V napařovacím košíku nad vroucí vodou připravujeme 4 - 5 minut. Podáváme horké, k pokrmu servírujeme misku sójové omáčky.

 

Doporučené víno
Sauvignon pozdní sběr 2009 Flower line,
vinařství Mikrosvín, Mikulov, 195 Kč


Co je dim sum


Dim sum je způsob stolování pocházející z Číny, kdy se podávají lehká jídla, nejčastěji v podobě knedlíčků v kombinaci s různými náplněmi, z masa, mořských plodů, hub nebo zeleniny. Plněny mohou být i sladkou směsí. Knedlíčky se obvykle připravují v páře a servírují se v malých napařovacích košíčcích z bambusu. Knedlíčky, buchtičky, uzlíčky a další rozličné tvary z těsta mohou být také fritovány ve woku nebo i upečeny. Výhoda pokrmů dim sum podávaných v restauraci je především v tom, že porce jsou vždy malé; většinou se nabízejí tři nebo čtyři kousky na talíři, a zákazník tak může ochutnat více druhů knedlíčků s různými náplněmi. Na knedlíčky z výše uvedeného receptu je potřeba pouze tři ingredience, a sice bramborový a fazolový škrob a vařící vodu. Fazolový škrob je možné nahradit škrobem pšeničným nebo se můžete vydat do některého z asijských obchodů, kde seženete i potřebný napařovací košíček.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jiří Štift, kuchař restaurace Essensia
27.07.2011 - 22:02:03



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 1 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA
Nejčtenější články

07.05.2014 - Tork se stává partnerem Asociace hotelů a restaurací ČR

Společnost SCA, která stojí za globální značkou hygienických řešení ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.