GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pochoutka z Pyrenejí

 

 

MUŠLE SVATÉHO JAKUBA S DÝŇOVÝM PYRÉ PROVONĚNÉ LANÝŽOVÝM OLEJEM S KŘUPINKOU ZE ŠUNKY JAMÓN IBÉRICO DE BELLOTA

 

Suroviny na 1 porci: Svatojakubské mušle 3 ks, extra virgin olivový olej 50 ml, dýně 120 g, sůl, pepř, šunka Jamón Ibérico de Bellota 1 plátek, lanýžový olej 1 lžíce, lanýže 2 g, smetana 20 ml, parmezán 20 g, sakura mix( mladé výhonky bylinek)

 

Krok 1
Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme k přípravě pokrmu potřebovat.


Krok 2
Omytou, oloupanou a očištěnou dýni zbavenou semínek pokrájíme na kostky, lehce osolíme, zakápneme extra panenským olivovým olejem, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 25 minut do změknutí.


Krok 3
Svatojakubské mušle opatrně otevřeme, maso uvolníme od mušle, odstraníme korál, omyjeme a osušíme.


Krok 4

Na nářezovém stroji ukrojíme slabý plátek šunky Jamón Ibérico de Bellota ( zvaná také Pata Negra, je z černých pyrenejských prasat, která se chovají volně a živí se žaludy), jejž vložíme mezi pečicí papír, který je mezi dvěma plechy, aby křupinka zůstala hezky rovná, a dáme sušit do trouby na 140 °C cca 50 minut, dokud není křupavá (případně můžeme místo trouby použít sušičku na ovoce).


Krok 5
Listy bazalky spaříme, vymačkáme, aby se zbavily přebytečné vody a zůstalo nám jen zelené barvivo, poté rozmixujeme dohladka s olivovým olejem a špetkou soli a čerstvého pepře, poté necháme prokapat přes mušelínovou utěrku.


Krok 6

Očištěné, omyté a osušené svatojakubské mušle opečeme z obou stran na olivovém oleji.


Krok 7
Upečenou dýni rozmixujeme do hladkého pyré, postupně přidáváme smetanu, posekané lanýže, lanýžový olej, sůl a parmezán.


Krok 8
Svatojakubské mušle nandáme na talíř nahoru stranou, která se opékala první, přidáme dýňové pyré s hoblinkami parmezánu a křupinkou, dozdobíme bylinkami, jež jsme ochutili olivovým olejem a solí, a dozdobíme bazalkovým olejem.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jan Schánil, šéfkuchař hotelu Barceló Old Town Pra
28.11.2012 - 13:22:15



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 2 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.