GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.12.2017, svátek má Miloslav
GastroTrend
 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Filet ze pstruha s bylinkovým máslem a kroupovým rizotem

 

 

 

Suroviny na dvě porce: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené řepy, citron

 

Krok 1
Připravíme si potřebné suroviny: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené řepy, citron


Krok 2
Na másle orestujeme šalotku a přidáme pšeničné kroupy, osolíme a vše budeme chvilku "nasucho" restovat. Poté zalijeme bílým suchým vínem a znovu restujeme.


Krok 3
Víno se bude vyvařovat. Jakmile se vyvaří, zalijeme rybím vývarem, tak aby byly kroupy téměř ponořené.


Krok 4
Filety ze pstruha osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Mezi dva filety vložíme bylinkové máslo.


Krok 5
Pstruha opatrně svážeme spařeným pórkem a opečeme na olivovém oleji po dobu 1 minuty z každé strany. Poté necháme pstruha dopéct, v troubě, a to po dobu 8-10 minut.


Krok 6
Mezitím stále restujeme kroupy do doby, než se vývar vyvaří. Celý proces se opakuje do té doby, než budou kroupy na skus, al dente.


Krok 7
Na pánvi necháme zpěnit máslo a přidáme blanšírovanou zeleninu - mrkev a celer -, kterou ještě osolíme a opepříme.


Krok 8
Hotový pokrm před samotným podáváním ještě dozdobíme klíčky z červené řepy, blanšírovanou mrkví a celerem a lehce pokapeme olivovým olejem.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jiří Vyšata
20.02.2012 - 09:33:42



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 2 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA
Nejčtenější články

07.05.2014 - Tork se stává partnerem Asociace hotelů a restaurací ČR

Společnost SCA, která stojí za globální značkou hygienických řešení ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.