GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.02.2024, svátek má Lumír
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Mečoun, celerové rizoto a opečený brambůrek



Suroviny na 4 porce: rýže arborio 200 g, šalotka 50 g, bílé víno 100 ml, Maggi Slepičí bujón Premium 300 ml, máslo 100 g, řapíkatý celer 100 g, mini brambůrky 400 g, mečoun 800 g, parmazán 80 g, sůl 4 g, pepř 1 g, olej 10 ml.




Krok 1
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném oleji dosklovata. Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme k šalotce a dále restujeme cca 2 min.

Krok 2
Poté přilijeme bílé víno, necháme odvařit alkohol a pak přiléváme připravený Maggi Slepičí bujón Premium. Rýži vaříme za občasného přilévání vývaru na mírném plamenu asi 12 min.

Krok 3
Mečouna rozporcujeme na 200gramové porce. Nasolíme a opepříme z každé strany. Na pánvi rozpálíme olej a mečouna restujeme z každé strany cca 2 minuty.

Krok 4
Na konec přidáme máslo, parmazán, očištěný najemno nakrájený řapíkatý celer, dochutíme solí a pepřem.

Krok 5
Brambůrky očistíme a vaříme se slupkou v osolené vodě doměkka. Uvařené brambůrky rozpůlíme a opečeme na másle.
Krok 6
Hotové rizoto vkládáme pomocí lžičky do připravených kroužků z řapíkatého celeru.

Krok 7
Před samotným servírováním pokrmu přichází na řadu konečné dozdobení listy salátu.

Krok 8
Mečouna s celerovým rizotem a opečenými mini brambůrkami podáváme překrojeného pro vyniknutí struktury masa.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Patrik Bečvář, Kuchař restaurace Zlatá Praha hotel
28.12.2011 - 16:16:05



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 10 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.02.2010 - 20 otázek pro: Lubomír Bárta - ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava

Po vystudování hotelové školy absolvoval Lubomír Bárta roční zahraniční praxi ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

02.04.2009 - Budějovický Budvar zahájil výstavbu moderního skladu za 87 miliónů Kč

Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.