GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.06.2018, svátek má Alois
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

 

 

GHachis parmentier N ½ - 8 porcí

 

Suroviny:

 

Mleté hovězí maso 800 g

Cibule 50 g

Česnek (stroužky) 1 ks

Pórek 50 g

Mrkev 50 g

Bobkový list 1 ks

Nové koření 3 ks

Červené víno 200 ml

Voda 100 ml

Knorr Bramborová kaše s mlékem 300 g

Knorr Omáčka Demi Glace 20 g

Voda 1500 ml

Olej 50 ml

Strouhanka na posypání


 

Návod k přípravě:

 

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené zelenině a rozmíchejte. Nádobu vymažte tukem, vysypte strouhankou a rozložte do ní předem připravenou masovou směs. Potom ji pokryjte připravenou kaší, případně posypte ještě strouhankou. Pečte cca 35 minut při teplotě 170 °C.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.03.2014 - 20:42:22



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 3 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

20.02.2009 - VIVA TEQUILA! Střet mýtů a reality

To co je pro Moraváka slivovice, Řeka ouzo či Itala ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.