GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

NOVÉ VÝROBKY » BARON HILDPRANDT PŘEDSTAVUJE NOVÝ UNIKÁTNÍ DESIGN LAHVE

Baron Hildprandt představuje nový unikátní design lahve

 

Zámecká palírna Blatná dává již přes 125 let Čechům ochutnávat to nejlepší z jejich vlastní domoviny. Ovocné destiláty značky Baron Hildprandt jsou známé svou výjimečnou chutí a poctivou ruční rodinnou výrobou. Nyní si Barona můžete vychutnat ve zbrusu novém prémiovém balení.

Změna ikonického vzhledu lahví vystihuje unikátnost výrobků a zároveň pečlivou řemeslnost, se kterou jsou pálenky v palírně Blatná vyráběny. Nová podoba je výsledkem dlouhé práce odborníků z týmu Barona, v čele s mistrem destilatérem palírny Blatná panem Václavem Šitnerem.

„Hledali jsme nové pojetí modernizace Barona Hildprandta, české značky, která má u nás již několikaletou tradici. Chtěli jsme design lahve přiblížit světové úrovni, protože si myslíme, že si to Baron jednoznačně zaslouží. Neotřelé řešení pro nás představuje luxusní a elegantní matný vzhled lahve v černé a bílé barvě, zdůrazňující prémiovost produktu, zejména kvalitu jeho obsahu, a připravenost značky na plánovaný zahraniční export,“ říká Petr Vopálenský, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits.

Bílá a černá lahev rozlišuje ovocné speciality dle způsobu jejich výrobní metody a jednotlivé ovocné příchutě mají i barevně odlišené etikety v nové podobě poštovní známky. Vzhled výrobků zároveň osvěžuje i nová podoba loga, které nese iniciály značky Baron Hildprandt a rok 1885 – rok založení lihovaru. Stejně tak je novinkou i erb rodu Hildprandtů vyražený přímo na lahvi, který doplňuje rodinné motto Per angusta ad augusta – Přes překážky ke slávě, odrážející nelehký osud celého rodu.

Nového kabátu v podobě matné černé lahve se dočká Baronova trojka – ovocné speciality Barona Hildprandta ze zralých hrušek, malin a švestek s obsahem alkoholu 40 %. Jedná se o blendované destiláty inspirované původní recepturou rodu Hildprandtů, které jsou vyrobeny macerací prvotřídního sušeného ovoce z jižních Čech. Ovoce se po maceraci nakládá do 62% ovocného destilátu, čímž se získá výrazný a voňavý extrakt. Baron následně vzniká kombinací extraktu, 1 rok stařeného destilátu a vody z vlastních studní. Výsledný blend se dostařuje po dobu 2–3 měsíců v sudech z českého dubu.

V prémiové matné lahvi bílé barvy se nově prezentují ovocné pálenky Baron Hildprandt Slivovice, Višňovice a Hruškovice 4x destilovaná. Jedná se o prvotřídní pálenky, k jejichž výrobě je vybíráno jen to nejlepší ovoce kvůli dosažení výjimečné a vyvážené chuti. Díky unikátní čtyřnásobné destilaci vzniká jemný a velmi čistý destilát s obsahem alkoholu 42,5 %, který zraje 1 rok ve smaltovaných tancích pro zachování pravé ovocné chuti. Výsledkem je Baron s jemným charakterem, který je pro svou čistou ovocnou chuť lehce pitelný i pro ženy. 

 

Cesta za každým úspěchem je náročná a Baron Hildprandt je ta správná sladká odměna za dosažené cíle.

Zámecká palírna Blatná

Osud rodiny Hildprandtových doslova naplnil krédo vepsané do rodového erbu: Per angusta ad augusta – Přes překážky ke slávě.

 

Hildprandtovi se významně zasloužili o rozvoj Blatné. Postavili zde školu a pomohli zřídit železniční dráhu Strakonice–Blatná–Březnice, což zásadně ovlivnilo život Blatné a jejího okolí. Taktéž se aktivně účastnili ve válkách na obranu vlasti. Místo díků jim však byl v roce 1952 majetek zkonfiskován komunisty a rodina byla násilně vystěhována. Hildprandtovi byli nuceni pracovat v těžkých podmínkách. V roce 1959 navštívil Československo jejich rodinný známý – etiopský císař Haile Selassie I. Vyžádal si na prezidentovi Novotném legální vystěhování Hildprandtových do Etiopie. Avšak po komunistickém převratu v Etiopii v roce 1975 a pádu císaře Hildprandtovi opět přesídlili, tentokrát na Baleáry a později do Gautingu u Mnichova. Až v roce 1991 se po mnoha letech vrátili zpět na Blatnou. Dnes Zámecká palírna už opět dává slávu ovocným destilátům, v nichž se setkává výjimečná jakost jihočeského ovoce s jedinečnou rodinnou tradicí. Zdejší úrodný kraj dává odjakživa hojnost vynikajícího ovoce, které se pod rukama zkušených palírníků a stařením v dubových sudech zpracovává v aristokratický nápoj mimořádně jemné chuti a intenzivní vůně. K výrobě se používá místní voda z vlastních, 35 m hlubokých studní. Její vysoká kvalita je neustále kontrolována. Před použitím prochází voda demineralizací, aby se finální produkt nemusel vymrazovat, a byly v něm tak zachovány všechny chutě a vůně.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

29.09.2017 - 10:33:01

 
REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.