Zatímco ročenka Grand Restaurant 2009 se teprve připravuje, o nejlepších barech České republiky už je rozhodnuto. První ročník Czech Bar Awards 2008 skončil předáním historicky prvních barových Oscarů.
Chystáte se dnes večer do baru? Pokud se budete vyskytovat v Praze a ještě nejste rozhodnuti, zda zůstanete u kávy nebo vyzkoušíte něco ostřejšího, navštivte nejlepší café bar v Česku Café Savoy. Kdo by chtěl později pokračovat, může zamířit do nejlepšího koktejlového baru Bugsy´s Bar v Pařížské ulici nebo se přesunout do nejlepšího pivního baru Potrefená husa Na Verandách, který najdete přímo v areálu smíchovského pivovaru.
Všechny výše zmíněné podniky se mohou počítat do elitní pětky díky soutěži o nejlepší bary v České republice, kterou vypsal časopis Barlife. Po celý půlrok do ní mohli poslat svůj hlas odborníci i běžní návštěvníci. Kompletní výsledky pěti soutěžních kategoriích včetně nominací najdete v rámečku Vítězové.
Na slavnostním vyhlášení výsledků předvedli své umění nejenom lidé z nejlepších barů, ale i dva špičkoví světoví barmani. Philip Duff z Irska a Jamie Boudreau z USA cestují po světě, pomáhají rozbíhat nové bary, zaučují barmany, mají i své školy mixologie. Philip Duff vlastní dokonce svůj bar a školu v Amsterdamu a s uměním Jamieho Bodreaua se můžete seznámit na adrese spiritsandcocktails.wordpress.com.
"Pro všechny, kteří se dostali do finále, je to obrovský úspěch a známka toho, že lidé, kteří v těchto podnicích pracují, dělají svou práci opravdu na úrovni. Všechny oceněné podniky tak můžeme všem vřele doporučit," uvedl ředitel soutěže Czech Bar Awards 2008 Martin Kraut.
Pro světové mistry v pití piva je jistě zajímavá kategorie nazvaná pivní bar. Přibývá podniků, kde si můžete dát hned několik druhů piva. V případě vítězné Potrefené husy Na Verandách jsou to piva z domovského pivovaru, ale také z Belgie, kde sídlí vlastník Staropramenu. Restaurace zde byla otevřena už v roce 1871 a v dnešní podobě funguje po rozsáhlé rekonstrukci od října loňského roku.
"Ocenění si pochopitelně vážíme, ale ještě větší ocenění a radost pro nás je, když je podnik zaplněný do posledního místa a hosté od nás odcházejí spokojení," říká Jan Boroš, který spolu s Václavem Vojířem podnik provozuje. Václav Vojíř je zároveň provozovatelem nejlepšího koktejlového baru Bugsy´s.
Zdroj: www.ihned.cz
Café Savoy, Praha
další nominovaní:
Café Louvre, Praha; Cafe Cafe, Praha; City Café, Bohumín; Nespresso Boutique Bar, Praha
Bugsy´s Bar, Praha
další nominovaní:
Cocktail bar Žlutá ponorka, České Budějovice; Co kdyby..., Havířov; El Cid, Plzeň; Zapa Bar, Praha
Cocktail bar Žlutá ponorka, České Budějovice
další nominovaní:
Envy Bar, Plzeň; Havana Club, Tábor; Jack Daniel´s Pub, Sokolov; Modrý zub, Praha
Barego, Mandarin Oriental, Praha
další nominovaní:
Be Bop Bar, Radisson SAS Alcron Hotel, Praha; Becher´s Bar, Grandhotel Pupp, Karlovy Vary; Gourmet Lounge & Bar, hotel Palace, Praha; Zest Bar, hotel Hilton, Praha
Potrefená husa, Na Verandách, Praha
další nominovaní:
Black Stuff Irish Pub, Olomouc; První Pivní tramway, Praha; Restaurace Sportovka, Jablonec nad Nisou; U Pinkasů, Praha
Zvláštní cenu za nejvyšší počet hlasů od veřejnosti i odborné poroty získal Cocktail bar Žlutá ponorka z Českých Budějovic.
Potrefená husa Na Verandách vyhlášena nejlepším pivním barem v České republice
Nejlepší jídlo v Česku se vaří v Alcronu
Autor: Libor Ševčík
19.11.2008 - 09:29:07
1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...