GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.02.2024, svátek má Lumír
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

Nejlepší bary v Česku

 

Milovníci míchaných nápojů už ví, kam zajít na ty nejlepší


logoZatímco ročenka Grand Restaurant 2009 se teprve připravuje, o nejlepších barech České republiky už je rozhodnuto. První ročník Czech Bar Awards 2008 skončil předáním historicky prvních barových Oscarů.

Chystáte se dnes večer do baru? Pokud se budete vyskytovat v Praze a ještě nejste rozhodnuti, zda zůstanete u kávy nebo vyzkoušíte něco ostřejšího, navštivte nejlepší café bar v Česku Café Savoy. Kdo by chtěl později pokračovat, může zamířit do nejlepšího koktejlového baru Bugsy´s Bar v Pařížské ulici nebo se přesunout do nejlepšího pivního baru Potrefená husa Na Verandách, který najdete přímo v areálu smíchovského pivovaru.

Všechny výše zmíněné podniky se mohou počítat do elitní pětky díky soutěži o nejlepší bary v České republice, kterou vypsal časopis Barlife. Po celý půlrok do ní mohli poslat svůj hlas odborníci i běžní návštěvníci. Kompletní výsledky pěti soutěžních kategoriích včetně nominací najdete v rámečku Vítězové.

Na slavnostním vyhlášení výsledků předvedli své umění nejenom lidé z nejlepších barů, ale i dva špičkoví světoví barmani. Philip Duff z Irska a Jamie Boudreau z USA cestují po světě, pomáhají rozbíhat nové bary, zaučují barmany, mají i své školy mixologie. Philip Duff vlastní dokonce svůj bar a školu v Amsterdamu a s uměním Jamieho Bodreaua se můžete seznámit na adrese spiritsandcocktails.wordpress.com.

"Pro všechny, kteří se dostali do finále, je to obrovský úspěch a známka toho, že lidé, kteří v těchto podnicích pracují, dělají svou práci opravdu na úrovni. Všechny oceněné podniky tak můžeme všem vřele doporučit," uvedl ředitel soutěže Czech Bar Awards 2008 Martin Kraut.

 

 

Pivní bary

 

Potrefená Husa

Pro světové mistry v pití piva je jistě zajímavá kategorie nazvaná pivní bar. Přibývá podniků, kde si můžete dát hned několik druhů piva. V případě vítězné Potrefené husy Na Verandách jsou to piva z domovského pivovaru, ale také z Belgie, kde sídlí vlastník Staropramenu. Restaurace zde byla otevřena už v roce 1871 a v dnešní podobě funguje po rozsáhlé rekonstrukci od října loňského roku.


"Ocenění si pochopitelně vážíme, ale ještě větší ocenění a radost pro nás je, když je podnik zaplněný do posledního místa a hosté od nás odcházejí spokojení," říká Jan Boroš, který spolu s Václavem Vojířem podnik provozuje. Václav Vojíř je zároveň provozovatelem nejlepšího koktejlového baru Bugsy´s.


Zdroj: www.ihned.cz

 

 

Vítězové

 

Nejlepší café bar/kavárna


Café Savoy, Praha

další nominovaní:

Café Louvre, Praha; Cafe Cafe, Praha; City Café, Bohumín; Nespresso Boutique Bar, Praha

 

Nejlepší koktejlový bar

Bugsy´s Bar, Praha

další nominovaní:
Cocktail bar Žlutá ponorka, České Budějovice; Co kdyby..., Havířov; El Cid, Plzeň; Zapa Bar, Praha

 

Nejlepší designový bar

Cocktail bar Žlutá ponorka, České Budějovice

další nominovaní:
Envy Bar, Plzeň; Havana Club, Tábor; Jack Daniel´s Pub, Sokolov; Modrý zub, Praha

 

Nejlepší hotelový bar

Barego, Mandarin Oriental, Praha

další nominovaní:
Be Bop Bar, Radisson SAS Alcron Hotel, Praha; Becher´s Bar, Grandhotel Pupp, Karlovy Vary; Gourmet Lounge & Bar, hotel Palace, Praha; Zest Bar, hotel Hilton, Praha

 

Nejlepší pivní bar

Potrefená husa, Na Verandách, Praha

další nominovaní:
Black Stuff Irish Pub, Olomouc; První Pivní tramway, Praha; Restaurace Sportovka, Jablonec nad Nisou; U Pinkasů, Praha


Zvláštní cenu za nejvyšší počet hlasů od veřejnosti i odborné poroty získal Cocktail bar Žlutá ponorka z Českých Budějovic.


Související témata:

Potrefená husa Na Verandách vyhlášena nejlepším pivním barem v České republice

Nejlepší jídlo v Česku se vaří v Alcronu

Nejlepší vína a pivnice

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Libor Ševčík
19.11.2008 - 09:29:07



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 1 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.02.2010 - 20 otázek pro: Lubomír Bárta - ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava

Po vystudování hotelové školy absolvoval Lubomír Bárta roční zahraniční praxi ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

02.04.2009 - Budějovický Budvar zahájil výstavbu moderního skladu za 87 miliónů Kč

Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.