GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Jameson Bartenders Ball 2013 zná své vítěze!

 

 

 

vitez ondrej hnilickaŠpičkoví barmani dorazili 16. května 2013 do pražského NODu na barmanskou párty a soutěž Jameson Bartenders Ball, aby poměřili své síly v přípravě koktejlů i shot-tailů. Ojedinělý večírek a soutěž v jednom byl opět velkým přínosem pro všechny zúčastněné mistry barmanského umění. V pořadí již druhý ročník českého kola se setkal s velkým zájmem.

 

Soutěžící měli za úkol připravit pro porotu koktejl a shot-tail na bázi Jameson whiskey podle své fantazie. V hodnocení byl kladen důraz nejen na chuť, aroma, vzhled, kreativitu, ale i na osobnost barmana a jeho prezentaci.

 

Zábavným a zasvěceným průvodcem večera byl profesionální barman, pro tento večer také moderátor, Samer Selbak. Kromě výměny zkušeností a chvil napětí při soutěži se mohli zúčastnění i dobře pobavit. Večer se díky bohatému programu proměnil ve skvělou párty, kterou si všichni užili. Chybět nemohla pečlivě vybraná hudba DJs, taneční vystoupení Electric Boogie v podání Martina Pořízka za doprovodu beat boxera Petra Sejkory, mladé talenty The Unique a pro zájemce Jameson airbrush tatoo a hair styling kadeřnického salonu Joshua. Na baru byly k ochutnání osvěžující Jameson coolers, nově i Jameson shot tails.

 

Nejdůležitějším bodem programu byla barmanská soutěž Jameson Bartenders Ball a následné vyhlášení vítězů, které čeká zasloužená cesta do Irska. V Irské metropoli se totiž letos znovu koná mezinárodní finále soutěže Mix Master Challenge a nejúspěšnější barman ze všech zúčastněných zástupců jednotlivých zemí si vyslouží titul „Jameson Mix Master Champion". Napínavé okamžiky velkého finále popsal loňský finalista Ondřej Hnilička:

 

„Soutěžící připravili 5 porcí shot tail drinků a časový úsek 3 minut byl více než dostačující. Na rozlehlé scéně místního divadla Tivoli se postupně představovali jednotliví zástupci všech zemí. Za ohromujícího aplausu během 180 vteřin všichni své drinky připravili a porota mohla začít s ochutnávkou."

 

Přestože loňským vítězem se stal barman z Turecka a druhé a třetí místo obsadili jeho kolegové ze Skandinávie, podle české ambasadorky pro značku Jameson mají čeští barmani velmi vysoké šance na vítězství:

 

 

„Čeští barmani patří ke špičce, a proto věřím, že se mohou umísit na těch nejvyšších místech. Držím Vám palce!" vzkázala šťastným vítězům českého kola Lucie Poláková, česká ambasadorka značky JAMESON.

 

 

 

A kdo se stal vítězem národního kola soutěže JAMESON BARTENDERS BALL 2013?

 

 

Ceny

Odborná porota vybrala na základě hodnocení tyto soutěžící:

 

1. Ondřej Hnilička, Hemingway Bar, Praha

 

2. Milan Zaleš, Bugsys Bar, Praha

 

3. Kryštof Hordina, La Casa de la Havana vieja, Praha

 

Právě oni vyhrávají výlet do Irska, kde na ně čeká velmi nabitý program od 23.-26.5.2013, kam je doprovodí také Jameson ambasadorka Lucie Poláková. Vítězové budou mít jedinečnou možnost navštívit původní palírnu Jameson Old Distillery v Dublinu a současnou palírnu Midleton Distillery, podívají se do vybraných barů a shlédnou místní Jameson trendy v Dublinu a Corku, zažijí skvělou atmosféru při jízdě soukromým vlakem, a hlavně se potkají s barmany z celého světa na energií nabité párty. To vše bude doplněno skvělou irskou Jameson whiskey. Prvního Ondřeje Hniličku, který svým vítězstvím obhájil první místo z předchozího roku, pak čeká boj za získání titulu „Jameson Mixmaster Champion" ve finále soutěže Jameson Bartenders Ball.

 

 

 

Vítězům gratulujeme a přejeme hodně štěstí ve velkém finále!

 

 

 

 


 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

22.05.2013 - 14:54:46

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.