GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.09.2017, svátek má Oleg
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » SOUTĚŽ CHIVAS THE VENTURE PRO START-UPY ZA MILION DOLARŮ

Soutěž Chivas The Venture pro start-upy za milion dolarů

 

 

Společnost Jan Becher – Pernod Ricard, jež soutěž na českém trhu zaštiťuje, odkrývá jména pětičlenné poroty, ve které usednou známé osobnosti a zvučná jména podnikatelské sféry.

Pouze do konce září je možné přihlásit svůj projekt do soutěže The Venture, kterou již potřetí vyhlašuje přední výrobce skotské whisky Chivas Regal. Všechny informace a kompletní pravidla jsou k dispozici v češtině na stránkách www.TheVenture.com. Ze všech došlých přihlášek bude vybráno deset nejlepších uchazečů, jejichž projekt splňuje nejenom sociální aspekt věci, ale je také finančně udržitelný a schopný generovat zisk. Ty následně čekají v průběhu října speciální workshopy na rozvoj jejich podnikatelských dovedností
a poradenství s nezávislými odborníky – specialisty na start-upy, kreativci, finančníky a kouči. Nejlepší pětka dostane prostor obhájit se před lokální porotou.

Roli předsedy poroty přijal Václav Dejčmar, investor, ekonom, mecenáš, podporovatel vědy, akcionář společnosti RSJ, spolumajitel přední soukromé galerie současného umění DOX Prague a majitel modelingové agentury Czechoslovak Models. "Touha změnit svět, udělat     z něj lepší místo k životu, je stará jako lidstvo samo. Češi se rádi podceňují, ale ve skutečnosti jsme velmi šikovný a invenční národ. Vítám každou aktivitu, která podporuje společensky odpovědné podnikání a motivuje chytré lidi v této zemi přemýšlet o lepší budoucnosti, " říká Václav Dejčmar, předseda poroty The Venture.

Mezi členy poroty usedne Miloš Čermák, novinář, spisovatel, analytik, spoluzakladatel konzultantské firmy NextBig a šéfredaktor zpravodajského serveru ihned.cz; Lucie Tvarůžková, novinářka a zakladatelka půjčkového crowfundingu Zonky; Leoš Novotný, majitel železničního dopravce Leo Express aVladimír 518, známý český rapper.

"Jsem rád za každou příležitost k testování nových nápadů nebo podnikatelských plánů. Ano, mnohé často vypadají jako pěkné hlouposti … ale to platí i o řadě těch, z kterých se nakonec vyklubaly byznysy s miliardovými obraty. The Venture má navíc tu výhodu, že je globální akcí, takže nabídne srovnání se světem. A finalistovi i šanci se v tom světě prosadit," říká na adresu projektu The Venture Miloš Čermák. Lucie Tvarůžková doplňuje: „The Venture je projekt, který motivuje lidi vymyslet a dělat něco, co bude v byznyse nejlepší na světě. Čím víc lidí s takovými ambicemi bude v Česku, tím bude Česko lepší země.“

Rapper Vladimír 518 si od účasti v porotě slibuje„Popravdě furt očekávám nástup nějaké další nové generace, která v sobě nebude mít už stopu jakéhokoli znevýhodnění z období komunismu či raného postkomunismu. Generace, která je od dětství napojená na světová média i komunity, a tím pádem i na otevřenější a širší způsob myšlení. Doufám, že mi projekt The Venture někoho takového představí.“

Lokální finále, kde bude porota během tzv. Train Pitch u pěti nejlepších projektů hodnotit míru společenského přínosu, inovativnost, finanční výsledky, kvalitní podnikatelský plán i schopnost svůj projekt dokonale obhájit, proběhne 9. listopadu.

www.TheVenture.com

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jan Becher
22.09.2016 - 10:37:01



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 2 je
 

REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.