GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.09.2017, svátek má Zlata
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Mattoni Grand Drink 2013 odhalil nejlepší český nealko drinMattoni Grand Drink 2013 odhalil nejlepší český nealko drink

 

 

 


vitezove-zleva-david-stangler-achim-sipl-a-marketa-hourovaV neděli 9. 6. 2013 proběhlo v pražském baru Phenomen národní kolo 3. Mezinárodního mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů - Mattoni Grand Drink. Během soutěže porota složená z komisařů České barmanské asociace vybrala nejlepší nealko drink České Republiky pro tento rok.


Díky šestnáctileté historie soutěže Mattoni Grand Drink je možné sledovat vývoj trendů v míchání koktejlů. Letošní cenné vítězství vybojoval šéfbarman baru Oblaca Achim Šipl s drinkem Walu Forever Young, který porotu nadchl zajímavou úpravou i nevšední chutí. A také tím, že Achim Šipl vsadil na netradiční suroviny. V receptuře se skvěle doplňují rebarborový a paprikový fresh s perlivou minerální vodou Mattoni. Právě ta je stěžejní ingrediencí, kterou musí obsahovat všechny koktejly míchané v rámci soutěže. Druhou podmínkou je nízká kalorická hodnota celého drinku, každý koktejl by měl odpovídat současným trendům a přinést také inovaci.


„Můj drink nabízí lehkou infuzi ovocného čaje ve spojení se sezonní rebarborou, pro zvýraznění chuti jsem použil netradiční červený paprikový fresh. Je to v podstatě takový nealkoholický bitter. A na okraj skleničky jsem připravil na pohled i chuť zajímavou krustu z lyofilizovaných malin, které ve spojení s drinkem nabízí další fázi chuti. Jedná se tedy o dvoufázový drink obsahující navíc antioxidanty z papriky a rebarbory, která rovněž podporuje trávení," vysvětlil Achim Šipl.


Mattoni letos slaví 140 let od založení společnosti, finální úprava drinku proto měla umocnit slavnostní vyznění. „Pro vyzdvižení významnosti výročí jsem použil potravinářské zlato, které dělá drinku nádhernou strukturu a opaleskuje. Ve spojení s celkovým designem koktejlu je to skutečně drink vhodný pro každou slavnost. Navíc bublinky minerální vody Mattoni vynášejí na povrch příjemnou vůni ovocného čaje s příchutí borůvek a třešní v lehce pikantním paprikovém oparu," dodal oceněný barman.


Druhé místo obsadil David Štangler s drinkem Mattoni 140, z třetí příčky se radovala Markéta Hourová s drinkem Mattoni detox.


3. Mezinárodní mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů - Mattoni Grand Drink, na němž bude Achim Šipl reprezentovat Česko, proběhne 17. srpna a je v letošním roce součástí kongresu Mezinárodní barmanské asociace „International Bartenders Association (IBA)", jenž se uskuteční ve dnech 16. - 22. srpna 2013 v Praze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

13.06.2013 - 09:50:30

REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.