GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.09.2017, svátek má Zlata
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Nejlepší nealkoholické koktejly České republiky

 

 

V sobotu proběhlo Národní kolo mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Deset barmanů se zde se svými koktejly utkalo o postup do mezinárodního finále, které proběhne 20. a 21. června v Praze. A jaké jsou letošní největší trendy? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejoblíbenější ingrediencí byla bez pochyby mrkev, která se stala základem hned čtyř koktejlů, z nichž se dva umístily na stupních vítězů. Často se používal také čaj či kokosová voda. Pravidla jsou totiž neúprosná a tak každý z drinků musel mít nejen nízkou kalorickou hodnotu, ale musel odpovídat současným trendům, přijít s něčím inovativním a navíc složení muselo obsahovat ingredience podporující zdravý životní styl. Zkušení barmani se však s tímto záludným úkolem poprali skvěle a my vám nyní přinášíme recepty na koktejly se stříbrnou a bronzovou medailí.

 

3. místo – Mriglod Milan, koktejl Carrot Symphony

Ingredience:

 4 cl čerstvé mrkvové šťávy

 4 cl maracujového džusu

 2 cl rakytníkového medu

 2 cl čerstvé citronové šťávy

 1 cl vaječného pasterizovaného bílku

 11 cl Mattoni perlivá

 

Postup přípravy: V shakeru smícháme všechny ingredience kromě minerální vody Mattoni, dobře protřepeme, nalijeme do vysokých sklenic a dolijeme minerální vodou, promícháme, ozdobíme mrkví a podáváme s brčkem

 

2. místo – Zaleš Milan, koktejl Coconut Beach

 

Ingredience:

 10 ml Kokosového sirupu

 10 ml čerstvé limetkové šťávy

 20 ml pyré z Acaí Berry

 20 ml čerstvé kokosové vody

 100 ml Mattoni perlivá

 

Postup přípravy: Veškeré přísady nalijeme do sklenice, doplníme drceným ledem a pořádně promícháme. Ozdobíme květem z orchideje a papírovým paraplíčkem.

 

1. místo – Achim Šipl, koktejl Forbidden flowers

 

Vzhledem k tomu, že Achim bude s koktejlem dále soutěžit, smíme vám prozradit jeho recept až 21. června, už teď je ale jisté, že rozhodně bude stát za vyzkoušení.  Jeho složení nám autor přiblížil alespoň takto: „Můj drink nabízí lehkou infuzi sedmikrásek ve spojení s růží a mrkví. Jedná se o celoročně dostupnou kombinaci, kterou chuťově vyvažuje fresh citronové šťávy a vanilkový cukr“.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

27.03.2015 - 10:46:50



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 4 je
 

REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.