GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.12.2017, svátek má Miloslav
GastroTrend
 

RUBRIKY/ČLÁNKY » NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Čerstvé exotické nápoje

 

 

Calamansi

   Calamansi

Uplatnění exotických plodů z Filipín a Japonska na trhu s ovocnými nápoji.

 

Doposud se pro výrobu ovocných nápojů používaly klasické druhy citrusových plodů. Jednalo se o pomeranče, citrony, grapefruity a krvavé pomeranče, jež byly základem tradičních nealkoholických nápojů. Na současný trh s ovocnými nealkoholickými osvěžujícími nápoji již brzy přinesou nové impulsy exotické plody. Novými trendy je využití plodů dalandan, calamansi a yuzu. Ovoce yuzu je malý citrusový plod, který roste především v Japonsku. Chutná jemně a velice osvěžujícím způsobem a je tak oblíbený, že se v Japonsku jeho vůně používá také pro výrobu parfémů. Dalandan, který má původ na Filipínách, je podobný spíše mandarince. Z Filipín rovněž pochází calamandinorange a také calamansi, které patří mezi přírodní hybridy vzniklé z druhu mandarinek vejčitého tvaru. Chutnající jako něco mezi limetkou a mandarinkou. Stejně jako klasické druhy ovlivňují i exotické druhy ovoce pocit plnosti v ústech a čerstvost. Při výrobě je oceňován i zdravý vzhled zpracovávaného ovoce.

yuzu

   Yuzu



 

 

BRAUWELT, 2008, 148, č. 27, s. 780
 
Zdroj: Agronavigátor ÚZEI

 

 


Související témata:

Stabilita narušovaná příjemnými inovacemi

Brány luxusu a exotice otevřené

 

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

02.10.2008 - 12:33:05



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 2 je
 

REKLAMA
Nejčtenější články

07.05.2014 - Tork se stává partnerem Asociace hotelů a restaurací ČR

Společnost SCA, která stojí za globální značkou hygienických řešení ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.