GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ

Trend otevřené kuchyně - úklid pod drobnohledem zákazníků

 

 

 

Trend otevrene kuchyne - uklid pod drobnohledem zakaznikuOtevřené kuchyně jsou se v posledních letech stále populárnější. Hosté pozorně sledují kuchaře ve své oblíbené restauraci. Kromě vaření si ale samozřejmě všímají i toho, jaký je v kuchyni pořá-dek. Úklid a hygiena jsou tedy stále důležitější. I úklidové pomůcky mohou být elegantní a šik, aby zapadly do konceptu exkluzivní restaurace. O úklidu v kuchyni jsme si popovídali s Jaroslavem Zahálkou, ambasadorem značky Tork pro lepší hygienu v českých restauracích.

 

 

"Hosté k nám chodí na skvělé jídlo: jehněčí kolínko s masala curry omáčkou, vepřová líčka na pivě nebo třeba burgery. K výbornému jídlu ale neodmyslitelně patří i příjemné prostředí. K tomu přispí-vá i možnost se podívat prosklenou zdí až do kuchyně. Proto dbáme na to, aby i kuchyňské vyba-vení bylo nejen funkční, ale i elegantní a krásné. To platí i pro zdánlivou maličkost, jakou jsou po-můcky pro úklid," vysvětluje Zahálka, proč ve své kuchyni a celé restauraci používá značku Tork

 


Hygiena na prvním místě

 

 

Pečlivá osobní hygiena kuchaře je naprostým základem. Ruce si kuchař má mýt a utírat co nejčas-těji, zejména poté, co pracoval se syrovým masem. Látková utěrka není vhodná, protože Uklizená kuchyň, čistá podlaha a pravidelný úklid - to vše přispívá k dobrému pocitu hostů. A nejen jejich dobrému pocitu. „Hygiena je naprosto zásadní podmínkou pro přípravu kvalitního a zdravého jíd-la," vysvětluje Zahálka. „Pokud je vám po obědě v restauraci těžko, často je to důsledek nedosta-tečné hygieny."

 

 

Čistící a úklidové pomůcky ale nemusíte schovávat. Naopak, nejnovější zásobníky a čistící po-můcky jsou designovým kouskem, který můžete vystavit na odiv. Efektně můžete i uklízet. Papíro-vé utěrky pro úklid pracovního místa si vybírejte co nejkvalitnější, aby práce s nimi byla komfortní, rychlá a utěrky se netrhaly. Hosté, i když se budou soustředit zejména samotné vaření, si mimo-chodem všimnou i vašich hygienických návyků a jejich důvěra ve vaši restauraci vzroste. "Do MO-ODu se hosté vracejí, protože vědí, že u nás je o ně postaráno ve všech ohledech. Když za mnou host po večeři přijde a osobně mi poděkuje, je to pro mě daleko větší pochvala než mezinárodní ocenění. A když se zmíní i o tom, jak je moje kuchyně dobře zorganizovaná a uklizená, těší mě to dvojnásob."

 

 

Pokud hledáte papírové utěrky a ručníky, které výborně sají, jsou ekologické a navíc uložené v elegantním zásobníku, můžete si vybrat za široké nabídky značky Tork.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

06.09.2014 - 13:28:22

TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.