GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.05.2024, svátek má Viola
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » MÍCHANÉ NÁPOJE

Cranberry-zázvorový čaj proti nachlazení

 


Cranberry-zazvorovy caj proti nachlazeniPřísady na jednu konvici (cca 1 l = 4 velké šálky)
700 ml brusinkového nektaru
6-8 cm kořene zázvoru
2 lžíce sypaného čaje Earl Grey
3-4 lžíce cukru
2 pomeranče
1 chemicky neošetřený citrón

 

 


Příprava
Přiveďte k varu brusinkový nektar. Zázvor oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a nechte vyluhovat v nektaru 5 minut. Přidejte čaj a cukr a nechte vyluhovat další 3 až 5 minut.


Vymačkejte pomeranče, citrón nakrájejte na plátky. Čaj přeceďte přes sítko, smíchejte s pomerančovou šťávou a podávejte s plátky citrónu.


Doba přípravy: cca 10 minut


Tip: Pomerančovou šťávu nevařte, neboť obsahuje vitamín C, který by se vysokou teplotou zničil. Brusinkovo-zázvorovým čajem předcházíte nejen nastydnutím, ale vychlazený pomáhá i proti podzimní únavě.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

05.11.2010 - 13:14:53



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 8 je
 

 
MÍCHANÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.