GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 04.02.2023, svátek má Jarmila
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pommes Anna

 

Složení: 3 větší brambory, asi 3 dcl 33% smetany, sůl dle chuti, kávová lžička strouhaného parmazánu

 

Brambory nakrájíme na tenké nudličky, nejlépe na "mandolíně". Pokud ji nemáme, tak po celé délce brambor na asi 2mm plátky a pak na délku také. Dvoumilimetrová tloušťka je velmi důležitá. Potom dáme do hrnce smetanu a trochu osolíme, můžeme přidat i trochu česneku. Bramborové nudličky vložíme do smetany. Necháme pomalu vařit. Vařením smetana houstne a nudličky změknou. Jestliže už vznikne hustá kaše a nudličky jsou ještě tvrdé, je třeba přidat trochu smetany. Požadované je mít hustou směs a nudličky v ní měkké (ne rozvařené). Následně přidáme půlku dávky parmazánu a smícháme. Celou směs dáme vychladnout. Z vychlazené směsi dvěma lžícemi vytvarujeme noky a posypeme je zbytkem parmazánu. Dáme na 5 minut zapéct (180 °C).

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.06.2010 - 07:01:56



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 1 je
 

NugNaife 11.10.2022 08:59:12
PECEHIZCOUCH <a href="https://candipharm.com/search?text=ashwagandha.capsules">ashwagandha capsules</a> brigma
cialis generic 14.12.2021 10:33:41
https://cialiswithdapoxetine.com/ cialis alternative
cialis without a doctor prescription 15.11.2021 22:51:59
cialis price https://cialiswithdapoxetine.com/
cialis generic 15.10.2021 00:40:51
cialis coupon <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis 20mg</a>
uso medical abbreviation 19.07.2021 13:25:59
is hydroxychloroquine safe https://plaquenilx.com/# hydroxychloroquine sulfate uses
when was hydroxychloroquine first us 14.07.2021 20:06:15
chlorowuine https://chloroquineorigin.com/# side effects of hydroxychloroquine 200 mg
pharmacepticacom 26.06.2021 16:12:05
chlorodine https://www.pharmaceptica.com/
cheap viagra online canadian pharmac 25.02.2021 23:50:08
https://genericviagragog.com viagra online
Acrulfurell 22.06.2020 07:48:37
<a href="https://cialisle.com/">buy cialis</a>
Acrulfurell 17.06.2020 01:47:26
<a href="https://cialisle.com/">buy cialis</a>
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

23.10.2008 - Houby pro bohy

Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

17.07.2009 - Opavia-LU loni vzrostl zisk o více než čtvrtinu na 538 mil.Kč

Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...

20.09.2008 - Absinth - základní informace

Absinth je tradičně destilovaný nápoj s vysokým podílem alkoholu (45%-75% ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.