GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 03.02.2023, svátek má Blažej
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Bernské brambory

 

Složení: 4 brambory, 1 vejce, 100 g sekaných mandlí, 10 g másla, sůl

 

Na obalení: 1 vejce, 30 g hladké mouky, 50 g strouhanky, 30 g sekaných mandlí, olej na smažení

 

Brambory dáme vařit ve slupce. Až se uvaří, oloupeme je. Oloupané brambory najemno nastrouháme a dáme na rozehřáté máslo. Pomalu mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit. Potom přidáme mandle a sůl. Necháme vychladnout a přidáme jedno vejce. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Následně vytvarujeme kuličky o něco větší než hroznové víno. Obalíme je v mouce, vajíčku a ve strouhance, která je promíchaná s mandlemi. Kuličky smažíme ve fritovacím hrnci. Je dobré dát kuličky před obalením na chvilku do mrazáku.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.06.2010 - 07:21:46



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 2 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

23.10.2008 - Houby pro bohy

Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

17.07.2009 - Opavia-LU loni vzrostl zisk o více než čtvrtinu na 538 mil.Kč

Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...

20.09.2008 - Absinth - základní informace

Absinth je tradičně destilovaný nápoj s vysokým podílem alkoholu (45%-75% ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.