GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.07.2024, svátek má Věroslav
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Bernské brambory

 

Složení: 4 brambory, 1 vejce, 100 g sekaných mandlí, 10 g másla, sůl

 

Na obalení: 1 vejce, 30 g hladké mouky, 50 g strouhanky, 30 g sekaných mandlí, olej na smažení

 

Brambory dáme vařit ve slupce. Až se uvaří, oloupeme je. Oloupané brambory najemno nastrouháme a dáme na rozehřáté máslo. Pomalu mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit. Potom přidáme mandle a sůl. Necháme vychladnout a přidáme jedno vejce. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Následně vytvarujeme kuličky o něco větší než hroznové víno. Obalíme je v mouce, vajíčku a ve strouhance, která je promíchaná s mandlemi. Kuličky smažíme ve fritovacím hrnci. Je dobré dát kuličky před obalením na chvilku do mrazáku.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.06.2010 - 07:21:46



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 2 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.