GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pappa al pomodoro s marinovanými ryzci

 

(rozpis na čtyři porce)


1 kg rajčat
4 krajíce pšeničného chleba
2 stroužky česneku
3 lístky bazalky
5 ryzců
olivový olej
šťáva z půlky citronu
sůl, pepř


Ryzce nakrájíme na plátky a necháme marinovat v dresinku z citronové šťávy a stejného množství olivového oleje.


Rajčata oloupeme a nakrájíme na kusy, dáme na studený olej s celými stroužky česneku a několika lístky bazalky. Lehce osolíme. Necháme teplotu pomalu stoupat, až obsah hrnce přivedeme k varu.


Chleba nakrájíme na větší kostky, lehce pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Ve chvíli, kdy začnou rajčata v hrnci vřít, přidáme k nim kostky chleba.


Pak vše necháme dvacet minut péct v troubě vyhřáté na 150 stupňů.


Vyjmeme lístky bazalky a stroužky česneku.


Jídlo se může servírovat teplé i studené, v obou případech ho poklademe plátky ryzců.


Rada na závěr:
Rajčata půjdou lépe oloupat, když je předtím krátce spaříme.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Andrea Accordi
16.08.2010 - 10:57:06



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 7 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.