GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 01.10.2022, svátek má Igor
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pappa al pomodoro s marinovanými ryzci

 

(rozpis na čtyři porce)


1 kg rajčat
4 krajíce pšeničného chleba
2 stroužky česneku
3 lístky bazalky
5 ryzců
olivový olej
šťáva z půlky citronu
sůl, pepř


Ryzce nakrájíme na plátky a necháme marinovat v dresinku z citronové šťávy a stejného množství olivového oleje.


Rajčata oloupeme a nakrájíme na kusy, dáme na studený olej s celými stroužky česneku a několika lístky bazalky. Lehce osolíme. Necháme teplotu pomalu stoupat, až obsah hrnce přivedeme k varu.


Chleba nakrájíme na větší kostky, lehce pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Ve chvíli, kdy začnou rajčata v hrnci vřít, přidáme k nim kostky chleba.


Pak vše necháme dvacet minut péct v troubě vyhřáté na 150 stupňů.


Vyjmeme lístky bazalky a stroužky česneku.


Jídlo se může servírovat teplé i studené, v obou případech ho poklademe plátky ryzců.


Rada na závěr:
Rajčata půjdou lépe oloupat, když je předtím krátce spaříme.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Andrea Accordi
16.08.2010 - 10:57:06



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 6 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

02.04.2009 - Budějovický Budvar zahájil výstavbu moderního skladu za 87 miliónů Kč

Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

01.06.2015 - Kavárny mohou vyzkoušet úsporné ubrousky Tork

Značka Tork společnosti SCA, největší světový výrobce řešení problémů pro ...

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2022 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.