GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 01.10.2022, svátek má Igor
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Čokoládový koláč s jahodovým krémema čerstvým ovocem

 

Suroviny: 150 g hl. mouky, 120 g másla, 200 g cukru k., 90 g hořké čokolády, 2 vejce, 50 g kakaa, 1,5 dl mléka, 0,5 dl medu, 2 lžičky kypřicího prášku, 50 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany, 100 g jahod, 4-5 lístků máty, 50 g cukru m., jahodový džus, 10 g sypké želatiny.


Postup: Standardně připravený korpus pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Rozmačkané jahody s nasekanými lístky máty smícháme s tvarohem a vyšlehanou smetanou. Želatinu dle návodu na obalu, smícháme s jahodovým džusem a zahřejeme na 55 °C. Na vychladlý korpus natřeme jahodový krém, dáme čerstvé ovoce, zalijeme želatinou a necháme cca 2 hodiny ztuhnout.


Tomáš Bajner

šéfkuchař hotelu Nechanický, Špindlerův Mlýn

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Tomáš Bajner
14.09.2010 - 07:01:24



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 3 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

02.04.2009 - Budějovický Budvar zahájil výstavbu moderního skladu za 87 miliónů Kč

Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

01.06.2015 - Kavárny mohou vyzkoušet úsporné ubrousky Tork

Značka Tork společnosti SCA, největší světový výrobce řešení problémů pro ...

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2022 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.