GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 03.02.2023, svátek má Blažej
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Gratinované brambory dauphinoise

 

 

Suroviny: 600 g brambor (např. druh Maris Piper), 700?ml šlehačky, plátky z 1 velkého stroužku česneku, 1 snítka tymiánu, 1 bobkový list, 90 g nastrouhaného sýra (Gruyere), čerstvý muškátový ořech, mořská sůl a mletý černý pepř


Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupeme brambory a nakrájíme je rovnoměrně na milimetrová kolečka. Šlehačku přivedeme k varu ve velké pánvi, přidáme česnek, ostatní bylinky a trochu muškátového oříšku k dochucení. Směs vaříme asi deset minut a procedíme přes sítko. Brambory vrstvíme do mělké menší zapékací nádoby a 2/3 sýra poměrně rozdělíme do každé vrstvy, zároveň každou vrstvu potřeme krémovou směsí, kterou jsme připravili ze šlehačky. Do krajů nádoby a na poslední vrchní vrstvu nalijeme trochu více krémové směsi, abychom poslední vrstvu brambor pěkně zvlhčili. Vrchní vrstvu posypeme zbytkem sýra. Zapékací nádobu umístíme do větší zapékací nádoby a necháme péct 30 minut. Poté brambory vytáhneme z trouby a necháme deset minut před servírováním odstát.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Liam Claringbold, šéfkuchař hotelu Comsa Brno Pala
16.03.2011 - 11:58:43



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 1 je
 

Kickiny 09.01.2023 10:01:57
<a href=https://bestcialis20mg.com/>buy cialis online prescription</a> I m also starting a Quiet Revolution organization, launching soon
clenush 12.06.2022 22:35:09
Does Amoxicillin Need To Be Refrigerated https://newfasttadalafil.com/ - Cialis <a href=https://newfasttadalafil.com/>Cialis</a> Tsqsen The midsagittal plane divides the body into right and left halves. https://newfasttadalafil.com/ - cialis for daily use Bolvyc
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

23.10.2008 - Houby pro bohy

Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

17.07.2009 - Opavia-LU loni vzrostl zisk o více než čtvrtinu na 538 mil.Kč

Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...

20.09.2008 - Absinth - základní informace

Absinth je tradičně destilovaný nápoj s vysokým podílem alkoholu (45%-75% ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.