GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 03.02.2023, svátek má Blažej
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Zapečené nové brambory

 

(rozpis na 4 porce)


1 kg nových brambor
2 lžíce másla
200 ml zakysané smetany
sůl, pepř, libeček


Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky.


Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, osolíme ji a brambory v ní povaříme asi pět minut.


Brambory scedíme.


Zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem, vyložíme předvařenými plátky brambor. Osolíme, lehce opepříme a zasypeme na jemno nasekaným libečkem. Zalijeme smetanou a dáme péct, dokud brambory nejsou měkké.


Místo libečku můžeme použít rozmarýn nebo tymián, do zakysané smetany zašlehat trochu nastrouhaného sýra nebo trochu menších kaparů pro ostřejší chuť.


Podáváme horké se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.07.2011 - 21:29:00



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

23.10.2008 - Houby pro bohy

Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

17.07.2009 - Opavia-LU loni vzrostl zisk o více než čtvrtinu na 538 mil.Kč

Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...

20.09.2008 - Absinth - základní informace

Absinth je tradičně destilovaný nápoj s vysokým podílem alkoholu (45%-75% ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.