GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Zapečené nové brambory

 

(rozpis na 4 porce)


1 kg nových brambor
2 lžíce másla
200 ml zakysané smetany
sůl, pepř, libeček


Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky.


Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, osolíme ji a brambory v ní povaříme asi pět minut.


Brambory scedíme.


Zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem, vyložíme předvařenými plátky brambor. Osolíme, lehce opepříme a zasypeme na jemno nasekaným libečkem. Zalijeme smetanou a dáme péct, dokud brambory nejsou měkké.


Místo libečku můžeme použít rozmarýn nebo tymián, do zakysané smetany zašlehat trochu nastrouhaného sýra nebo trochu menších kaparů pro ostřejší chuť.


Podáváme horké se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.07.2011 - 21:29:00



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 10 je
 

BagssjpPorie 12.02.2024 16:51:04
人気スーパーコピーブランド時計激安通販専門店私達は長年の実体商店の販売経験を持って、先進とプロの技術を持って、高品質のスーパーコピー時計づくりに 取り組んでいます。最高品質のロレックス時計コピー、カルティエ時計コピー、IWC時計コピー、ブライトリング時計コピー、パネライ時計コピー激安販売中商品の数量は多い、品質はよい。}}}}}} https://www.bagssjp.com/product/detail-10457.html https://www.bagssjp.com/product/detail-8517.html https://www.bagssjp.com/product/detail-10377.html https://www.bagssjp.com/product/detail-7218.html https://www.bagssjp.com/product/detail-10066.html
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.