GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

NOVÉ ČLÁNKY

AKTUÁLNĚ
 

Originální kavárny s nápadem

Originální kavárny s nápadem

 

O kavárnách se dá říct, že se podobají lidem. Divadelní kavárna Potrvá je tedy trochu ponurá a tajemná jako duše umělcova, Bio Zahrada zas světlá, nerafinovaná a přímo živočišně energická, kavárna Maluj kreativní a trochu upatlaná jako dítě po hodině výtvarky. Všechno to jsou ale kavárny s nápadem. Kavárny, kde dostanete kromě kávy ještě něco navíc. 

Kavárna od dob svého vzniku sloužila jako místo setkávání. V 18. a 19. století se chodilo do kaváren diskutovat o umění a politice a podle sociologů se právě v kavárnách zrodila buržoazní společnost.

Ve 21. století existují na jedné straně unifikované kavárny globálně působících řetězců, na druhé straně místa, jež lze chápat také jako pozvánku do světa lidí, kteří se o ně starají. Jestliže ji přijmete, ocitnete se na chvíli třeba ve světě neslyšících, kde se musíte naučit základům jejich dorozumívání. V kavárně Potmě si zase neuvidíte na špičku nosu a stejně jako lidé, kteří ztratili zrak, se tady naučíte aspoň na chvíli důvěřovat tomu, kdo vás vede....  více »

Aktuálně.cz: Pitr řídí podvod s falešným alkoholem

 

Tomáš Pitr, který byl odsouzen za daňové úniky na pět let do vězení a před trestem se skrývá asi v zahraničí, se údajně na dálku zapojil do tuzemských... více »

 

Mze: Produkce vína loni vzrostla na rekordních 840.000 hl


Tuzemští vinaři vyrobili v uplynulé sezoně rekordních 840.000 hektolitrů vína, o 20.000 více než o rok dříve, vyplývá ze situační zprávy ministerstva zemědělství. Z celkové produkce...   více »

 

Voda života


Johnnie Walker, Chivas Regal a Ballantines na straně jedné, proti nim Jameson, Tullamore Dew nebo Bushmills. Skotsko versus Irsko se svými nejznámějšími...  více »

 

 

 

      

KRÁTCE


22.3.2010 - Kuchař z Alcronu je nejlepší v Česku

 

22.3.2010 - Becherovka podporuje Lemnod v On-Trade

   

NÁPOJE alkopivovínonealkokáva, čaj
POTRAVINY • KUCHYNĚ

Luxus na který máte

Foie gras na dva způsoby

nápojeKdyž se řekne šampaňské, asi každý si vybaví šumivé víno. Ovšem ne všechna šumivá vína lze nazývat šampaňským. Tímto...  více »

Foie gras na dva způsoby

Tradici lahůdky, na níž si pochutnávali už ve starém Egyptě, dnes udržují hlavně Francouzi. Ztučnělá játra...   více »

Poctivé pivo ze zámku

• Pangasius nebo kapr?

Prazdroj je licoměrný, křičí konkurence

• Dokonalý králík

 


TECHNOLOGIE • ZAŘÍZENÍ • INTERIÉR
HOTEL • WELLNESS • SPA

Pro klidný spánek hostů

Pět kroků ke zvýšenému počtu rezervací

Technologie

Ruku v ruce s nejnovějšími trendy se vyvíjí i požadavky na bezpečnost hotelových hostů. Její nedílnou...  více »

Pět kroků ke zvýšenému počtu rezervacíMarketingoví specialisté již dlouho hovoří o konceptu zaměřeném na Life Time Value (životní hodnota zákazníka)...   více »

Software pro vaši spokojenost

Jak naprogramovat úspěšný provoz

Také klimatizace musí být inteligentní

Co hledají zákazníci wellness


reklama:


RESTAURACE • INSPIRACE
PODNIKÁNÍ • UŽITEČNÉ

Ráno s vejci do skla

Když na Vás přijde berňák

Restaurace/InspiraceAl Cafetero
Blanická 24, Praha 2
...více »

PODNIKÁNÍ / UŽITEČNÉPozornost úřadů dlouhodobě přitahují ztrátové firmy a ty, jež vykazují nadměrné odpočty DPH...   více »

Resort Svatá Kateřina

Jak z pohledu daní a účetnictví postupovat při ukončení podnikání

Clarion Congress spustil unikátní virtuální návštěvu

Rozhovor: V hotelové branži je nejtěžším trhem Praha


 

REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.